Hirdetés
Aktuális helyzetkép

Több településen nincs vezetékes ivóvíz

Fotó: MTI/Varga György
MTI
2020.07.27. 06:22

A hétvégi viharkárok miatt még három szakaszon szünetel a vonatközlekedés Zalában.

Hirdetés

A hétvégi viharkárok miatt még három szakaszon szünetel a vonatközlekedés: pótlóbuszokra kell átszállni Beleg és Somogyszob, Nagykanizsa és Murakeresztúr, valamint Gyékényes és Barcs között.

Zalaszentjakab állomáson vasárnap este újraindulhatott a forgalom, egyelőre csak 5 km/h sebességgel közlekedhetnek a vonatok a vágányokon. Pótlóbuszokra már nem kell átszállni, de a biztosítóberendezés még nem működik Zalakomár és Zalaszentjakab között, ezért a Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalnak ezen a szakaszán továbbra is 30-40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

Hirdetés

Országszerte 225 káreseményhez riasztották a tűzoltókat a vihar miatt. A felhőszakadás Somogy és Zala megye egyes térségeiben rendkívüli vízátfolyásokat, villámárvizeket és vízakadályokat okozott. A rend a viharok után már többfelé helyreállt az ország délnyugati részén. Somogy-, Zala- és Heves megyében még mindig útlezárásokra, sebesség- valamint forgalomkorlátozásra kell számítani.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Somogy megye több településén. Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon átmeneti vízhiány alakulhat ki. A problémát a hétvégi vihar okozta, amely tönkretette a nagyatádi vízművet. A korlátozás ideje alatt a településeket körbejáró tartályautókról is osztanak vizet.

Az aktuális vasúti közlekedési helyzetképről a MÁV honlapján és a MÁVINFORM Facebook oldalán folyamatosan frissítik a híradásokat.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #közlekedés | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat