Hulladékkezelés

Tisztítsuk meg az Országot!

Fotó: MÁV
Győr+
2020.12.19. 15:39

Közös akcióban szedi össze az illegálisan eldobott szemetet a MÁV és a Közút.

A MÁV-csoport és a Magyar Közút Zrt. év végéig összehangolt akcióban gondoskodik a legforgalmasabb szakaszok ellenőrzéséről és az illegálisan lerakott hulladék felszámolásáról a kormány Tisztítsuk meg az Országot! Projektjében.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” Projekt keretében ezév nyarán megkezdődött az illegális hulladék lerakással leginkább érintett területek megtisztítása.

A Projektben megkezdtük a vasúti és közúti létesítmények, az erdők, a nemzeti parkok valamint az önkormányzati közterületeken fellelhető illegális hulladékok összegyűjtését. A Projekt első szakaszában ún. próba helyszínek kerültek kijelölésre. A Belügyminisztérium az önkormányzatok, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig mindenki más számára pályázati konstrukciókat írt ki. A nemrégiben meghosszabbított első ütemet április végéig kell lezárni majd – szerepel a MÁV közleményében.

Dr. habil Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára elmondta, hogy a Tisztítsuk meg az Országot! Projekt egy Európában egyedülálló akció, amelyben az állami vállalatokon kívül az önkormányzatok, a civil szervezetek és a lakosság közreműködésére is számítanak.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy az ünnepek közeledtével több csomagolási hulladék kerül a háztartásokba, de már azzal is nagyon sokat segítünk, ha odafigyelünk azok megfelelő, szelektív gyűjtésére.

Teljes közlemény és forrás: mavcsoport.hu

Fotó: MÁV
Kapcsolódó témák: #Magyar Közút | #MÁV | #szemétszállítás |