Hirdetés
Járványügyi helyzet

Tartalékos katonák is segítenek

Fotó: honvedelem.hu/MH HFKP
honvedelem.hu/MH HFKP
2020.05.01. 14:23

Közel 200 önkéntes területvédelmi tartalékos katona vonult be tényleges szolgálatteljesítésre a Magyar Honvédség alakulataihoz április 29-én. A honvédek a járványügyi feladatokban - alapvetően az idősotthonok fertőtlenítésében - vesznek részt.

Hirdetés

A feladatban az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) szolgálati alárendeltségébe tartozó MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonái vesznek részt.

A behívott területvédelmi tartalékos katonák szerződéskötésük óta folyamatosan vesznek részt elméleti és gyakorlati képzéseken, kiképzéseken, gyakorlatokon. Ezt kamatoztathatják most.

Hirdetés

A tartalékosok az MH 5. Bocskai István Lövészdandár (Debrecen), az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár (Szolnok), az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred (Szentes), az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred (Kaposvár), az MH 25. Klapka György Lövészdandár (Tata), valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér (Pápa) laktanyáiba vonultak be.

Fotó: honvedelem.hu/MH HFKP

Korábban – április 9-én – 200, az előzetes egyeztetés alapján a feladatokat önként vállaló önkéntes tartalékos katona vonult be országszerte, most az ő váltásukra érkeztek társaik.

A bevonulást követően a tartalékosok egységes szakmai felkészítést kapnak a laktanyákban, valamint munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatáson is részt vesznek még a feladatok végrehajtása előtt – adta hírül a honvedelem.hu.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #Magyar Honvédség |
likeold
a fb oldalunkat