Hirdetés
A fővárosiak szabadon utazhatnak vidékre

Tárgyalhatnak Budapest újraindításáról

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.07. 11:27

Tárgyalások kezdődhetnek a fővárost érintő szigorúbb különrendelkezések feloldásáról. Ehhez azonban a főpolgármestertől azt várják, tegye egyértelművé álláspontját a kérdésben - jelentette be a csütörtök délelőtti Kormányinfón a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hirdetés

Gulyás Gergely elmondta: a statisztikák szerint a fertőzések továbbra is legnagyobb számban Budapestet és Pest megyét érintik, a járvány ugyanakkor lelassult, sőt, az elmúlt 24 óra adatai kifejezetten biztatóak, az egyik legjobbak az elmúlt időszakból.

A miniszterelnökséget vezető miniszter a fővárost érintő szigorúbb külön rendelkezések feloldásával kapcsolatban úgy fogalmazott: úgy látják, hogy a főpolgármester álláspontja megváltozott, majd szorgalmazta:

Hirdetés

„A főpolgármester tegye egyértelművé álláspontját a kormány felé. Nyitottak vagyunk arra, hogy tárgyaljunk róla, mikor és milyen menetrend szerint indulhat az élet újra Budapesten.”

A budapestiek utazásával kapcsolatban kifejtette, a helyzet világos: ha valaki az ingatlanát elhagyhatja, akkor a fővárost és Pest megyét is elhagyhatja.

„Az a kérésünk, hogy a biztonsági intézkedéseket tartsák be, ez a garancia arra, hogy a fertőzés nem fog gyors ütemben tovább terjedni.”

A héten megkezdődött érettségikről pedig aláhúzta: nem volt igazuk a pánikkeltőknek, sikeresen és bonyodalmak nélkül lezajlottak az eddigi írásbeli vizsgák mostani rendkívüli körülmények között is. Köszönet mindazoknak, akik a lebonyolításban részt vettek – tette hozzá a miniszter.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat