Hirdetés

Súlyos intézkedések Szlovákiában

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.03.12. 14:42

A szlovák válságstáb csütörtöki ülésén a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban megelőző jellegű biztonsági intézkedéseket fogadott el - írja a Paraméter.

Hirdetés

Szlovákia bevezeti a határellenőrzést. Csak a nagyobb határátkelők fognak működni. Lezárják Szlovákia mindhárom nemzetközi repülőterét.

Leállítják a nemzetközi szállítmányozást, kivéve az áruszállítást és bevezetik a kötelező karantént, ami mindenkire vonatkozik, aki a koronavírus által veszélyeztetett országból tér haza. A válságstáb az összes iskolát, óvodát, illetve oktatási, szociális és kulturális intézményt bezárat. A belföldi vonatjáratok a szünidei üzemidő szerint közlekednek.

Hirdetés

A bevásárlóközpontok csak korlátozott nyitva tartás szerint működhetnek (hétvégén csak élelmiszert, gyógyszereket és drogériai termékeket lehet vásárolni). Bezárnak a kocsmák, bárok, éttermek, síközpontok, wellnessközpontok és aquaparkok.

A szlovák kormány szerdán rendkívüli helyzetet hirdetett az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt, Az intézkedés csütörtökön reggel hat órától lépett életbe az ország egész területén

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat