Hirdetés
Kilenc új eset hazánkban

Szlávik: amíg nincs vakcina, csak az eddigi módon lehet védekezni

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.08.03. 09:16

A vakcina kifejlesztéséig csak a már megszokott módon lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen: maszkhasználat, kézfertőtlenítés, távolságtartás és a külföldről hazatérők ellenőrzése - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfő reggel.

Hirdetés

Az infektológus úgy vélekedett, Magyarországon jól védekeznek az emberek, hiszen a napi 10-20-30 új eset nem sok, de tudni kell azt is, hogy ezek csak a kiszűrt esetek, és ennél tízszer-hússzor több fertőzött is lehet.

Kilenc új esetet regisztráltak az utóbbi 24 órában Magyarországon, ezzel összesen 4544-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Újabb elhunyt nincs a hazánkban.

Hirdetés

„Ez azt mutatja, hogy a vírus még mindig velünk van, és az úgynevezett első hullám még mindig nem ért véget, hiszen nem nulla az esetszám, és meg kell akadályozni, hogy több legyen” – hangsúlyozta.

Hozzátette, mára az is világossá vált: nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezért fenn kell tartani a védekezést egész évben.

Szlávik János kitért arra is, hogy jelenleg több mint 100 vakcina van kísérleti szakaszban a világon, közülük öt-hatot már embereken tesztelnek.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat