Hirdetés
Még az idén szeretnék átadni

Szijjártó: nem áll le a komáromi híd építése

Fotó: O. Jakócs Péter
MTI
2020.03.30. 13:31

Szijjártó Péter: tovább növelhetik a nyitva tartó átkelők számát a magyar-szlovák határon. Ha elkészül a híd, fontos átkelőhely lehet.

Hirdetés

A héten megpróbálják növelni a most nyitva tartó átkelőhelyek számát a magyar-szlovák határon a magyar és szlovák állampolgároknak, illetve az áruforgalomnak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-nek.

A politikus kifejtette: „az ilyen nagy bajban és az ilyen nehéz helyzetekben, mint a jelenlegi, mutatkozik meg igazán, hogy milyen nagy mértékben vagyunk egymásra utalva” a szomszédos országokkal.

Hirdetés

Közölte: a határ menti közösségek kapcsolatai rendkívül szorosak, több százezer magyar, illetve szlovák él a határ közvetlen közelében, nekik létfontosságú a határ megfelelő szabályok melletti, kontrollált átjárhatósága.

Ezért a szlovák miniszterelnök-helyettessel, gazdasági miniszterrel abban maradtak, hogy a hét második felében már újabb határátkelőhelyeket adhatnak vissza a magyar és a szlovák állampolgároknak, illetve az áruforgalomnak.

A külügyminiszter kitért rá: megállapodtak arról is, hogy a Komárom és Révkomárom közötti új híd építését nem állítják le, hanem mindent megtesznek azért, hogy a hidat idén átadhassák.

Ez újabb komoly könnyítést jelent majd a magyar-szlovák határon – tette hozzá.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat