Hirdetés
Koronavírus

Sóoldatot kapott a Pfizer helyett

Illusztráció: MTI/Vasvári Tamás
Hajba Ferenc
2021.04.26. 16:54

Alsó-Szászországban több embert is sóoldattal oltottak be koronavírus-vakcina helyett, mert az asszisztens v életlenül összetörte az ampullákat – írja a zdf.de.

Hirdetés

A német tévétársaság szerint Behrens tartományi egészségügyi miniszter elborzadva és rémülten reagált a történtekre.

Az oltóközpont alkalmazottja a vakcinaoldattal általa előkészített fecskendők közül többet leejtett, s azok összetörtek. Az asszisztens ezt nem akarta bevallani, helyettük inkább sóoldatot fecskendezett be az eredetileg Pfizer-oltásra számító páciensek karjába. Három nappal később ezt elmesélte kolléganőinek, így derült ki a csalás.

Hirdetés

A szakemberek szerint önmagában a sóoldat beadásának nincs egészségügyi kockázata, ám az érintettek abban a tudatban vannak, hogy a védettségüket megalapozó vakcinát kaptak.

Május 5-re pedig mind a 200 potenciálisan érintett embert antigénteszt vizsgálatra hívták, azokat, akiket az oltóközponton az ominózus napon beoltottak. Akikről bebizonyosodik, hogy nincs védettsége, azt május 12-ig beoltják. Az alkalmazottat azonnal elbocsátották, a rendőrség és az ügyészség pedig súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

Forrás: zdf.de

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat