Rózsi legnagyobb dalai, szerintünk

Győr+
2021.12.21. 21:24

Ahogy azt korábban megírtuk, Demjén Ferenc, mindenki Rózsija ma ünnepli 75. születésnapját. Ebből az alkalomból és az iránta érzett tiszteltből összeszedtük, nekünk melyek a kedvenc dalok tőle.

Akik ismerik Demjén Ferenc egész munkásságát, azok biztos legyintenének, hogy mennyire tájékozatlanok vagyunk, hogy ezeket a nótákat válogattuk össze. Valóban, Rózsi rengeteg dalt szerzett páratlan karrierje során: egyes feljegyzések szerint több mint 800 darab a zenék száma, s 3 millió feletti a lemezeladás.

Rózsi egy ikon, a hazai könnyűzene állócsillaga. Aki beleássa magát a szerzeményekbe, az általa előadott dalokba, nagyon komoly keresztmetszetet kaphat a hazai beat- és rockzene alakulásáról és fejlődéséről. A hangszeres résztől kezdve egészen a színpadi megjelenésig. Rózsi mindig tudta, hogy megújulásra képesnek kell lenni, de úgy, hogy a gyökereinkhez hűségesek maradunk. Hogy leegyszerűsítsük: az igényes hangszeres zene és jól összerakott szövegek mindenek felett. Talán ez a Rózsi-varázs egyik legfontosabb összetevője. Na meg a tehetség, a szorgalom és az alázat. Mert ezek nélkül ennyi ideje képtelenség lenne a pályán lenni. S ami még ennél is több: a csúcson lenni!

75. születésnapja alkalmából kicsit kalandoztunk, és kiválasztottuk, nekünk melyek a legkedvesebb dalok Rózsitól. Tartsanak velünk, s ünnepeljük együtt ezt a hihetetlen előadót akitől annyit kaptunk!

Bergendy együttes – Te is jársz néha tilosban
Bergendy együttes – Jöjj vissza vándor
V’Moto-Rock-Fekszem az ágyon
Demjén Ferenc – Szerelem első vérig
Demjén Ferenc És Szinetár Dóra – Iskolatáska (Original)
Kapcsolódó témák: #koncert | #szórakozás | #zene |