Hirdetés
Elakadt egy erdei ösvényen

Rendőrök segítettek a bajba jutott autósnak

Fotó: police.hu
Győr+
2019.10.04. 08:19

Egy idős asszony kért segítséget telefonon, mivel a Soproni-hegységben elakadt egy ösvényen autójával.

Hirdetés

Egy budapesti 75 éves asszony telefonált segítségért a rendőrség ügyeletére 2019. október 3-án 10 óra körül, mert valahol a Soproni-hegység egyik erdei ösvényén elakadt a gépkocsijával.

A helyi rendőrkapitányság járőrei mobiltelefonon felvették az idős járművezetővel a kapcsolatot, aki elmondta, hogy a Károly-kilátó parkolója mellett elhaladva jobbra kanyarodott, aztán egy füves réten túljutva egy erdei ösvényen közlekedett, amikor autójával elakadt. A járőrök a megadott adatok alapján leszűkítették a keresést a Fáber-rét környékére.

Hirdetés

Megpróbálták továbbra is telefonon tartani az asszonnyal a kapcsolatot, azonban az adás-vétel nagyon akadozott, gyakran meg is szűnt, ezért megkérték őt, hogy dudálással segítse a keresést.

Ennek eredményeként, alig két óra múlva rátaláltak az eltévedt sofőrre a Fáber-rét és a Tacsi-árok között található szűk, sűrűn benőtt szurdokban. Gépkocsija beékelődött egy keskeny ösvény sziklás, gyökerekkel átszőtt oldalába.

A járőrök egy arra közlekedő erdész segítségével kihúzták, majd elvontatták a mozgásképtelenné vált autót a közeli erdészházhoz, a bajba jutott járművezetőt pedig – aki az ijedtségen kívül nem sérült meg – szolgálati gépkocsival soproni szállására vitték.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat