Hirdetés

Rekordáron kelt el egy jeges-tengeri pók

Fotó: Portalmie
MTI
2019.11.07. 13:57

Ötmillió jenért (13,7 millió forintért) kelt el csütörtökön egy jeges-tengeri pók (Chionoecetes opilio) a szezon első rákárverésén egy Japán nyugati részén lévő halpiacon.

Hirdetés

A 14,5 centis páncélú, 1,24 kilogrammos rákot a Japán-tengeren fogták, Tottori prefektúra partjainál. A jeges-tengeri pókot egy helyi üzlet vásárolta meg. Azt tervezik, hogy egy tokiói étteremnek adják el, amely a Ginza városrészben található – számolt be róla a helyi sajtó.

A rákot megszerző Kanemasza-Hamasita cég elnöke, Hamasita Tecudzsi elmondta, hogy “kissé magasabb áron” jutott a példányhoz, mint tervezte, de úgy érezte, meg kell vennie. “Azt akartam, hogy az emberek megtudják, hogy a tottori rákok a legjobbak” – nyilatkozta. Hamasita tavaly szintén rekordáron, kétmillió jenért (5,5 millió forintért) vásárolt meg egy jeges-tengeri pókot. Akkor a tranzakciót a valaha árverésen megvásárolt legdrágább jeges-tengeri pókként ismerte el a Guinness rekordok könyve.

Hirdetés

Az idei előző rekordot szerdán jegyezték fel, amikor hárommillió jenért (8,2 millió forintért) vettek meg egy jeges-tengeri pókot a szomszédos Hiogo prefektúrában.

Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat