Hétfőig a teljes végzős évfolyam önkéntes karanténban várja a csoportos tesztelést

Pozitív tesztet produkált egy pannonhalmi bencés diák

Fotó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium/Facebook
Győr+
2020.09.05. 14:55

Hétfőig a teljes végzős évfolyam, illetve a velük szoros kontaktusba került kollégiumi nevelőtanárok önkéntes karanténban várják a csoportos tesztelést.

Hirdetés

A folyamatos bentlakásos rendszerben működő iskola éppen a hasonló esetek kezelésére és a fertőzés tovább terjedésének megakadályozására, járványügyi szakértőkkel egyeztetve még a nyár folyamán kidolgozott egy védekezési protokollt.

Ennek értelmében az egész végzős évfolyam (egy kohorsz) a kollégium elkülönített tetőtéri szobáiban, önkéntes karanténban várja a hétfői és szerdai csoportos tesztelést. A diákokkal szoros kontaktusba került prefektusok (kollégiumi nevelőtanárok) szintén. Az esetről és az eljárási protokollról értesítettük valamennyi diákunk szüleit.

Ez a bentlakásos egyházi iskola sajátos adottságai révén védett és jól védhető oktatási intézmény, mivel épületét tekintve elkülönülten, biztonsági szolgálattal védett Világörökségi helyszín területén működik, egykapus beléptetési rendszerrel óva a bentlakó diákokat, tanárokat, szerzeteseket egyaránt. A bencés gimnázium a Kárpát-medence egész területéről iskoláz be diákokat. A határokon túlról érkezett tanulók két negatív teszt után költözhettek be és kezdhették meg tanulmányaikat.

Forrás: Pannonhalmi Főapátság

Hirdetés