Egészség

Okostányér szinte mindenkinek

Fotó: Ominger Klaudia
Győr+
2021.06.07. 13:52

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a közelmúltban kidolgozta a magyar felnőtt lakosság és a 6-18 éves gyermekek számára a legfrissebb tudományos ismereteken alapuló, hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t.

Hirdetés

A harminc éve alakult Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) célja a lakosság egészségi állapotának javítása a helyes táplálkozás és életmód népszerűsítésével, az egészséges táplálkozási szokások kialakításának előmozdítása, valamint a táplálkozással összefüggő betegségek kezelésében való részvétel.

Bizonyított tény, hogy a táplálkozási tanácsadás szorosabb beillesztése az alapellátásba számos gazdasági és közegészségügyi előnyökkel járna. A helyes táplálkozás ugyanis csökkenti az étrenddel összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát, ideértve az elhízást, a cukorbetegséget, a szív-érrendszeri betegségeket, és ezzel mérsékelni lehetne az egészségügyi ellátás költségeit is.

Illusztráció: Pixabay

Ugyan a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az ünnepelt, mégis ajándékoz: júniustól az év végéig éppen harminc héten át készül különféle aktivitásokkal a szakmai szövetség, hogy még nagyobb ismertségre tegyen szert a hazai lakosság körében. Az eseménysorozat a Dietetikusok hetével kezdődik. Ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez második alkalommal csatlakozik a magyar szervezet, ilyenkor minden nap egy hasznos poszttal jelentkeznek a „Terítéken az egészség” Facebook oldalon.

A hónap elején elindult a „30 hét 30 recept”. Péntekenként az okostanyer.hu oldalra felkerülő recepteket dietetikusok állítják össze az érvényben lévő táplálkozási ajánlás alapján.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége azt tanácsolja, érdemes követni a Terítéken az egészség Facebook-oldalt, hetente figyelni az okostanyer.hu-ra kikerülő recepteket és legalább havonta egyszer megnézni, hogy az MDOSZ honlapjára és Facebook oldalára milyen friss hírek, videók és egyéb érdekes tartalmak kerülnek fel egészen az év végéig.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #dietetikus | #egészség |