Hirdetés
Egészség

Okostányér szinte mindenkinek

Fotó: Ominger Klaudia
Győr+
2021.06.07. 13:52

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége a közelmúltban kidolgozta a magyar felnőtt lakosság és a 6-18 éves gyermekek számára a legfrissebb tudományos ismereteken alapuló, hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t.

Hirdetés

A harminc éve alakult Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) célja a lakosság egészségi állapotának javítása a helyes táplálkozás és életmód népszerűsítésével, az egészséges táplálkozási szokások kialakításának előmozdítása, valamint a táplálkozással összefüggő betegségek kezelésében való részvétel.

Bizonyított tény, hogy a táplálkozási tanácsadás szorosabb beillesztése az alapellátásba számos gazdasági és közegészségügyi előnyökkel járna. A helyes táplálkozás ugyanis csökkenti az étrenddel összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát, ideértve az elhízást, a cukorbetegséget, a szív-érrendszeri betegségeket, és ezzel mérsékelni lehetne az egészségügyi ellátás költségeit is.

Hirdetés
Illusztráció: Pixabay

Ugyan a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az ünnepelt, mégis ajándékoz: júniustól az év végéig éppen harminc héten át készül különféle aktivitásokkal a szakmai szövetség, hogy még nagyobb ismertségre tegyen szert a hazai lakosság körében. Az eseménysorozat a Dietetikusok hetével kezdődik. Ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez második alkalommal csatlakozik a magyar szervezet, ilyenkor minden nap egy hasznos poszttal jelentkeznek a „Terítéken az egészség” Facebook oldalon.

A hónap elején elindult a „30 hét 30 recept”. Péntekenként az okostanyer.hu oldalra felkerülő recepteket dietetikusok állítják össze az érvényben lévő táplálkozási ajánlás alapján.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége azt tanácsolja, érdemes követni a Terítéken az egészség Facebook-oldalt, hetente figyelni az okostanyer.hu-ra kikerülő recepteket és legalább havonta egyszer megnézni, hogy az MDOSZ honlapjára és Facebook oldalára milyen friss hírek, videók és egyéb érdekes tartalmak kerülnek fel egészen az év végéig.

Kapcsolódó témák: #dietetikus | #egészség |
likeold
a fb oldalunkat