Hirdetés
Közlekedés

Nőtt a halálos balesetek száma

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Győr+
2022.02.02. 07:51

A múlt héten országos szinten ismét sok volt a baleset, és sokan sajnos életüket vesztették az útjainkon. Vezessünk óvatosabban, figyelmesebben!

Hirdetés

A január 24, hétfővel kezdődő héten az azt megelőző héten, és az egy évvel korábbi, azonos héten mérthez képest is nőtt a közúti közlekedési balesetben elhunytak száma. Pedig az összbaleseti szám 1101 volt (ennyi jutott a hatóságok tudomására), amely valamelyest mérséklődött a korább mértekhez képest. A balesetekben a múlt héten 157-en szenvedtek könnyű sérülést, súlyos sérüléssel pedig 52 embert kellett ellátni. 10 baleset követelt halálos áldozatot. – írja a kreszvaltozas.hu szakmai oldal.

A múlt heti első halálos baleset Dunavarsány közelében, az 51-es számú főúton, január 25-én, kedden reggel történt. Egy 35 éves férfi személygépkocsival áttért az úttest menetiránya szerinti bal oldalára, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, egy 51 éves férfi által vezetett személygépkocsival. Ez utóbbi autónak nekiütközött a mögötte haladó, egy 51 éves nő az általa vezetett személygépkocsi is. A baleset következtében a vizsgálat jelen állása szerint a balesetet okozó sofőr a helyszínen meghalt, a vétlen sofőr súlyos sérülést szenvedett.

Kedden még további két halálos baleset is történt. Kevéssel a dunavarsányi eset után Cegléd lakott területén egy 24 éves férfi személygépkocsival elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 89 éves gyalogos asszonyt. A balesetben a gyalogos súlyos sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították, ahol az orvosi ellátása közben meghalt.

A harmadik keddi baleset délidőben történt, a 6-os számú főúton. Egy 49 éves külföldi férfi személygépkocsival ezidáig tisztázatlan ok miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy 23 éves férfi által vezetett személygépkocsival. A balesetben a vizsgálat jelen állása szerint a balesetet okozó sofőr az életét vesztette, utasa, egy 33 éves férfi súlyos sérülést szenvedett. A másik autóban a sofőr és 17 éves lány utasa könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A múlt heti negyedik halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset január 26-án, szerdán történt Komárom-Esztergom megyében, Nagysáp lakott területén kívül kora reggel. Egy 42 éves külföldi férfi személygépkocsival elütötte az úttestre szabálytalanul lépő 71 éves nőt, aki az egészségügyi ellátása során, a helyszínen meghalt.

Szerdán történt még egy halálos kimenetelű baleset. Fejér megyében, Aba lakott területén, délidőben egy 60 éves férfi kerékpárral, feltehetően rosszullét miatt felborult, és a helyszínen meghalt. A baleset okát szakértő bevonásával vizsgálják.

A hatodik múlt heti halálos baleset január 27-én, csütörtökön Tolna megyében történt. Nagydorog lakott területén, egy útkereszteződésben késő délután egy 40 éves nő személygépkocsival elütötte az úttestre gyalogosként lelépő 68 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

Csütörtökre is két halálos baleset jutott. A második Bács-Kiskun megyében, Fülöpszállás közelében, az 52-es számú úton kora délután történt. Egy 68 éves férfi személygépkocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemből érkező 37 éves külföldi férfi által vezetett járműszerelvénynek. A személyautó az ütközéstől a jobb oldali árokba sodródott. A balesetben a személykocsi sofőrje a helyszínen meghalt, a kamion sofőrje súlyos-, míg utasa, egy 42 éves külföldi férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Január utolsó teljes hetének nyolcadik halálos balesete január 29-én, szombaton történt. Tengelic közelében közúton, szombatra virradó éjjel egy ismeretlen személy az általa vezetett személygépkocsival eddig tisztázatlan ok miatt lehaladt az úttestről, és az útpadkán fának ütközött, majd a jármű kigyulladt és teljesen kiégett. A balesetben a jármű vezetője a helyszínen meghalt.

Szintén szombaton történt a múlt heti kilencedik halálos baleset is. Fejér megyében, Ágostonpuszta közelében, a 64-es számú főúton, kevéssel az előző baleset után egy 59 éves férfi kerékpárral balra kanyarodás közben lehaladt az úttestről és egy vízelvezető árokba borult. A balesetben a kerékpáros a helyszínen meghalt. A baleset okát szakértő bevonásával vizsgálják.

A múlt heti tizedik, egyben az utolsó halálos kimenetelű baleset Cegléd közelében történt január 30-án, vasárnap késő délelőtt. A 311. számú úton egy 67 éves férfi személygépkocsival ez idáig ismeretlen ok miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, egy 45 éves férfi által vezetett járműszerelvénnyel. A személyautó sofőrje a helyszínen meghalt.

Forrás: kreszvaltozas.hu

Hirdetés