Nincs ennyire olcsó kávéfőző: ne hagyja, hogy átverjék!

Fotó: Facebook
HAK
2022.09.30. 19:13

Ismét csalás terjed a közösségi médiában, amire egy olvasónk hívta fel a figyelmet. Több százezres kávéfőzőt kínálnak pár száz forintént, miközben a bankkártyánk adataira kíváncsiak. A csalás tényét a gyártó cég is megerősítette.

A Győr+ Médiához érkezett jelzés szerint leginkább a Facebookon terjed az a hirdetés, amelyben nagyértékű Philips kávéfőzőt kínálnak 279.999 forint helyett mindössze 700 forintért. Arra hivatkoznak, hogy a terméket a cég kivonja a piacról, a készletet pedig nyomott áron értékesítik. Természetesen a sürgetés is benne van a leírásban, hogy érdemes minél előbb kattintani, nehogy lemaradjuk erről a fantasztikus lehetőségről. A poszt alatt kommentek is találhatók, már megérkezett gépekről, ennek valóságtartalmáról természetesen nehéz meggyőződni. Viszont több hozzászólás figyelmeztet is, hogy vigyázat, csalásról van szó, többen ráfáztak már a hiszékenységre: 10.000 és 20.000 forintos tételekben fogy a pénzük a kártyáról. A posztot és a kattintható linket direkt nem mutatjuk meg, nehogy véletlenül tőlünk jusson el valaki a csalók oldalára, de azt elárulhatjuk: már az URL címnek is gyanúsnak kellene lenni, hiszen korántsem a philips.hu szerel benne…

Megnéztük a Philips hivatalos oldalait, mivel erről a márkáról van szó a hirdetésben. Nem is kellett sokat keresgélnünk, már augusztus 18-án közzétettek egy rögzített bejegyzést, amelyben figyelmeztetik a vásárlókat: nem ők indították az akciót!

Felhívjuk a kedves ügyfeleink és a tisztelt fogyasztó figyelmét, hogy a Facebookon és más webes felületen terjedő, vagy email üzenetben kapott, 600-700 forintos Philips terméket ajánló hirdetések, nyereményjátékok NEM a Philips, azaz nem a Philips Magyarország Kft és nem a Philips Domestic Appliances Hungary Kft által kiírt és szervezett nyereményjátékok.

Nem tudunk felelősséget vállalni azok tartalmáért, valódiságáért és a részvételből fakadó következményekért.

Megkérjük Önöket, hogy minden esetben megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal kezeljék az ilyen típusú ajánlatokat, nyereményjátékban való részvételre felhívásokat, és előzetesen tájékozódjanak az ilyen típusú nyereményjátékok tartalmáról, valódiságáról és a részvétellel járó kockázatokról. Kártya adataikat fizetés céljából minden esetben csak megfelelő körültekintés és tájékozódás után adják meg, miután meggyőződtek arról, hogy a kívánt terméket vásárolták meg.

Amennyiben már elutalták a kért összeget, úgy ellenőrizzék, hogy milyen termékért, szolgáltatásért fizettek!”olvasható a rögzített bejegyzésben a figyelemfelhívás.

Nos, mi is arra kérünk mindenkit, hogy járjanak nyitott szemmel, ne dőljenek be az ennyire kecsegtető ajánlatoknak és ha szükségét érzik, értesítsék a rendőrséget!

Kapcsolódó témák: #bűnmegelőzés | #csalás | #internet | #rendőrség |