Hirdetés
Nemzeti Oltóanyaggyárat hoznak létre

Negyedik napja tart a csökkenés

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.08. 10:54

Egy korábbi elképzelésnek megfelelően Nemzeti Oltóanyaggyárat hoznak létre Magyarországon - negyedik napja csökken az új fertőzöttek száma - hangzott el az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Dr. Müller Cecília a tájékoztató elején felhívta rá a figyelmet: sajnos az elhunytak száma közel állandó. Az elmúlt időszakban arról kell beszámolni, hogy naponta átlagosan tíz személyt veszítünk el honfitársaink közül. Az országos tiszti főorvos hozzátette: immár negyedik napja csökkenőben van viszont az új igazolt fertőzöttek száma.

„Bizakodók vagyunk és rendkívüli módon odafigyelünk a május 4-ével kezdődött enyhítések hatásaira, hogy változtatnak-e valamit a járvány dinamikáján.”

Hirdetés

Dr. Müller Cecília elmondta azt is: a mai napon: együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Népegészségügyi Központ és Debreceni Egyetem a Nemzeti Oltóanyaggyár létrehozásáról.

„Ez a lépés alapköve lesz a világpiactól való függetlenedésnek, és megteremti a védőoltások folyamatos és biztonságos hazai ellátását.

Dr. Müller Cecília előtt Maruzsa Zoltán az idei évi érettségi első hetének a tapasztalatokról beszélt.

Mint fogalmazott: a legnagyobb létszámot megmozgató tárgyakból már sikeresen lezajlott ezen a héten a vizsga. Csak kis létszámú tantárgyak vannak hátra, „a nehezén tehát túl vagyunk“.

„Nagy volt felelősség és nyomás, de a számításaink helyesnek bizonyult, a tetőzéstől való félelem alaptalan volt, az érintettek pedig szigorúan betartottak az előírásokat. Jó döntés volt, örülök neki, hogy megtartottuk az érettségi vizsgákat – tette hozzá a köznevelésért felelős államtitkár.

A mai napon a témában:

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat