Szilveszter

Mutatjuk hogy lehetnek szerencsések a hölgyek

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.12.31. 08:19

A Tűzoltóhumor nevű Facebook oldal tette közzé azt a fotót, amely tartalmazza a titkot, hogy mit is kell a hölgyeknek véghezvinni szilveszter napján ahhoz, hogy egész évben szerencsések legyenek.

A hagyomány szerint szerencsét hoz az újévben, ha valaki szilveszter éjszakáján megcsókol egy tűzoltót. – kezdik a Tűzoltóhumor oldalon.

A hiedelem még a XIX-XX. századi Franciaországból indult, ott ugyanis a színésznők körében az terjedt el: jó szerepet kap, aki az év utolsó napján megcsókol egy tűzoltót.

A babona a XX. század elején Pesten is széles körben hódított, jó ideig ugyanis Magyarországon is volt színházi tűzoltó. Hangsúlyozzuk, hogy a tűzoltó szilveszteri csókja csak a nőknek hozhat szerencsét. – írják, így sajnos a tűzoltóságon dolgozó hölgyeket kérjük most ne ostromolják a szerencsére (is) szomjazó urak!

A feladat tehát adott, de arra azért felhívjük a figyelmet, hogy gyújtogatni és szándékosan veszélyt okozni nem ér!!! Sőt, ha valaki kiporovokálja a tűzoltók kivonulását, az nem hogy szerencsés nem lesz, még az új évet is rosszul indítja!

Egyébként meg Srácok: köszönjük az egész éves munkátok!

Kapcsolódó témák: #112 | #napi érdekes | #szilveszter | #tűzoltók |