Hirdetés
Jó légkör és juttatások

Mitől elégedett a dolgozó?

Fotó: MTI/Marjai János
Győr+
2019.10.16. 06:16

A munkavállalók számára az elsődleges kényelmi tényezőt az ergonomikus irodai székek és bútorok, illetve a jó minőségű kávé biztosítása jelenti. A magyar munkahelyek mindössze 36 százaléka biztosít ingyenes kávét a munkavállalóknak, pedig a minőségi kávé felér egy bónusszal – derül ki egy friss kutatásból.

Hirdetés

Csocsóasztal, babzsákfotel és színes falak – a legtöbb álláshirdetés ezekkel próbálja magához csábítani a munkakeresőket azt sugallva, hogy itt nem egy szigorú munkahelyen, hanem egy lazább, barátságos csapatban fogják magukat érezni.

„A jó légkör alapfeltétel, ahol hiányzik, onnan a kollégák is könnyebben szivárognak el, rossz esetben akár csapatostul” – mondta Szvetelszky Zsuzsa szociálpszichológus.

Hirdetés

A fizetés és a béren kívüli juttatások mellett ugyanis fontos szempontok a munkavállalóknál a láthatatlan, sőt néha természetesnek vett, jóllétet fokozó eszközök és intézkedések.

A két leggyakrabban említett elsődleges kényelmi tényező az ergonomikus irodai szék és bútor, míg harmadik helyen a minőségi, ingyenes kávét említik.

Utóbbi nem is csoda, mivel Magyarország felnőtt lakosságának 93 százaléka fogyaszt kávét, és évi közel ötmilliárd csésze elfogyasztott kávéból 700 ezer csészét a munkahelyünkön iszunk meg.

Azt, hogy mennyire fontos a kávé minősége, az is mutatja, hogy a válaszadók több mint fele a jó minőségű kávét bónusznak tekinti, a kisebb városban lakók nagyobb arányban tekintik egyfajta béren kívüli juttatásnak az ingyenes, minőségi kávét, a fővárosban élőknél.

A kutatásból az is kiderült, hogy nem minden munkahely biztosít ingyen kávét. A válaszadók mindössze 36 százaléka mondta, hogy nem kell fizetnie érte, 24 százalék pedig, hogy a cég csak a gépet biztosítja.

A kávészünetet a válaszadók 76 százaléka egy jó alkalomnak tartja arra, hogy kicsit kizökkenjen a munkából, és beszélgessen kollégáival. Több mint felük megemlítette, hogy a kávészünet arra is jó, hogy a főnökükkel informális dolgokról társaloghassanak, és jobban megismerjék őket.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat