Hirdetés

Már három fertőzött van Magyarországon

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.03.05. 20:58

Már három koronavírus-fertőzöttről tudnak a hatóságok Magyarországon - derül ki a koronavirus.gov.hu csütörtök esti adataiból.

Hirdetés

Azt írták: egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírustesztje lett pozitív. A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Hirdetés

Pénteken bővebb tájékoztatást adnak az állapotáról – tették hozzá.

Az oldal adatai szerint korábban 24-en voltak elkülönítve a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán. Mostanra ez a szám is emelkedett, már 40-en vannak karanténban.

Eddig összesen 230 mintát vizsgáltak meg a szakemberek.

Tizenöt japán turistát vitt a mentőszolgálat a budapesti Kálvin térről a Szent László-kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. A koronavirus.gov.hu honlapon csütörtök este azt írták: a turisták valamennyien köhögnek, de jó fizikai állapotban vannak. A kórházba szállítás után elkülönítették őket és megkezdődött a kivizsgálásuk.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat