Hirdetés
Klasszikus bűnügyek tévésorozata

Maigret újra filmen

MTI
2021.07.21. 12:04

Új angol nyelvű tévésorozat készül George Simenon klasszikus bűnügyi regényeiből, amelyek főhőse Maigret felügyelő. Georges Simenon mind a 75 regényét és 28 novelláját feldolgozhatják.

Hirdetés

Deadline.com értesülése szerint a krimisorozatot a Playground és a Red Arrow Nemzetközi Stúdió fejleszti, és koprodukciós partnerként a Georges Simenon hagyaték (GSL) is részt vesz az elkészítésében. A Playground a GSL-lel kötött megállapodás szerint Simenon mind a 75 regényét és 28 novelláját feldolgozhatja, amelyeknek főszereplője a gyilkossági ügyekkel foglalkozó Jules Maigret főfelügyelő.

A Maigret-regények Simenon többi munkáival együtt mintegy 600 millió példányban keltek el világszerte, és több mint 50 nyelvre fordították le őket.
Maigret felügyelőt az ötvenes években Jean Gabin alakította a filmvásznon. Aztán a kilencvenes években Bruno Cremer és Michael Gambon volt Maigret, néhány éve pedigRowan Atkinson játszotta a felügyelőt egy televíziós sorozatban.

Hirdetés


 John Simenon, a GSL igazgatója hangsúlyozta, apja hagyatékának gondozásában fontos küldetés, hogy a művek a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el úgy, hogy közben megőrizzék az alkotások és szerzőjük integritását.

Kapcsolódó témák: #film | #könyv |
likeold
a fb oldalunkat