Koronavírus

Magyar kormány: minden oltás hatékony

Fotó: MTI/Balázs Attila
MTI
2021.04.25. 17:38

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után - derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből.

Azt írták: a baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat, ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.    

A kormány ezért nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amelyekből “jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen” – hangsúlyozták.    

Mindenkit arra kérnek, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert “az oltás életet ment.”    

A bejegyzéshez csatolt képen a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai láthatók: a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 3048-an, a Sinopharm-vakcina után 1744-en, az AstraZeneca-vakcina után 613-an, a Szputnyik vakcina után 201-en, a Moderna-vakcina után pedig 108-an betegedtek meg.    

A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltások után 175-en, a Sinopharm-vakcina után 78-an, a Moderna-vakcina után 12-en, az AstraZeneca-vakcina után hatan, a Szputnyik oltóanyag után pedig ketten haltak meg – derült ki a táblázatból.

Kapcsolódó témák: #kormány | #koronavírus | #oltás |