Hirdetés

Lezárják az M86-os csornai elkerülő szakaszát

Illusztráció: Győr+
Győr+
2020.06.24. 11:28

Járműipari mérési kampány miatt lezárják néhány napra az M86-os csornai elkerülő szakaszát.

Hirdetés

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Széchenyi István Egyetem és partnerei, a Knorr-Bremse, az Ericsson, a Magyar Telekom, osztrák iparági szereplők és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével június 24-27. között egyedülálló járműipari mérési kampányt folytat az M86-os út csornai elkerülő szakaszán.

A teszteléshez kapcsolódóan az M86-os út főpályáján, a 147-es és a 150-es kilométerszelvények között, illetve az M86-86-os főút lekötésének első kilométere és a Csorna észak-keleti elkerülő szakasza/86-os úti lekötés között lesz érvényben teljes pályás korlátozás.

Hirdetés

A tesztelés ideje alatt a közlekedők számára terelőútvonalként a 85-ös és 86-os főút lesz kijelölve. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a szükséges korlátozások kiépítése mellett az érintett gyorsforgalmi utakon található változtatható digitális kijelzőkön és a helyszínen sárga hátterű táblákkal is előjelzik a tereléseket.

A mérési kampány idejére a közlekedők és a térségben élők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a tesztelés mérföldkő lehet majd a hazai, autonóm járművekhez kapcsolódó fejlesztésekben, így a lakosok közreműködésükkel közvetve is hozzájárulhatnak a projekt sikeres megvalósításához.

Az M86-os autóutat és környékét érintő korlátozásokról és forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, az utinform.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #Magyar Közút |
likeold
a fb oldalunkat