Legyen miénk az év kerékpárútja!

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.05.03. 12:42

Harmadszor hirdették meg azt a pályázatot, amelyben hazánk legkedveltebb kerékpárútját keresik. A Győr-Pannonhalma vonal egyelőre második helyen áll a szavazáson, de még van kis időnk, hogy behozzuk elsőnek a régiónkat képviselő kerékpárutat.

A pályázatot a Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat alkalmából a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) és a Magyar Kerékpárosklub (MKK) hirdette meg, amelynek a célja nem más, mint hogy minél többen ismerjék meg az ország legszebb, legjobban kialakított, illetve karbantartott kerékpárútjait. 

A 2021 novemberében átadott Győr-Pannonhalma útvonal is bekerült a versenybe, amely nem csoda, hiszen 12,3 kilométer teljesen újépítésű szakaszt adtak át, 6,1 kilométeren pedig átépítésen és felújításon esett át a bicikliút. A közvilágítás átépült és megújult, ráadásul 274 facsemetét is elültették az út mentén. Érinti Győrt, Győrújbarátot, Nyúlt, Écset és Pannonhalmát is. Összesen 595 darab KRESZ, illetve kerékpáros útirányjelző táblát helyeztek el és több pihenőhelyet kialakítottak, ahogy kerékpáros hidakat is építettek. A környék bringásai nagyon gyorsan birtokba vették és megszerették az utat, egyre többen próbálják meg milyen érzés tekerés közben kikapcsolódni.

Fontos tudni ezeket, hiszen olyan útvonal kaphatja meg az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas turisztikai célpont a bringásoknak, illetve minőségében és biztonsági szempontból is kiváló. A pályázat célja, hogy a kerékpárral közlekedők és túrázók megismerjék az ország legjobb desztinációit, emellett pedig a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét arra is, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. A Közlekedési Kultúra Napja és a kampány legfontosabb üzenete, hogy a kerékpárutak akkor nyújtanak felejthetetlen élményeket, ha azokon biztonságosan közlekedünk, betartjuk a KRESZ szabályait és figyelünk a közlekedés minden más résztvevőjére is.

A Győr-Pannonhalma kerékpárút jelenleg a második helyet foglalja el, amely bár előkelő, azért próbáljuk meg megszerezni az aranyérmet az alábbi felületen való szavazással. Ezt megtehetjük egészen május 4-ig, úgyhogy húzzunk bele!

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

Kapcsolódó tartalom: