Hirdetés
Megyék szerinti bontásban is elérhető lesz a fertőzések alakulása

Koronavírus: mától részletes adatokat közölnek

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.03.31. 10:46

Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése: a koronavirus.gov.hu oldalon látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegségei is. Hazánkban az igazolt fertőzöttek száma közelíti az 500-at, és továbbra is 16 az elhunytak száma.

Hirdetés

A ma délelőttig 14.146 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el országosan a koronavírussal kapcsolatban, a fertőzöttek száma 492, az elhunytaké pedig 16 fő – ismertette a legfrissebb adatokat az Operatív Törzs hétfői online tájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Dr. Müller Cecília hangsúlyozta: mind a 16 elhunyt szenvedett valamilyen krónikus betegségben.

Hirdetés

Ezért azt kérte: fokozottan figyeljenek magukra a szív- és érrendszeri betegek. Ugyancsak a veszélyeztetetti körbe tartoznak az immunológiailag kockázatos betegséggel diagnosztizáltak, a daganatos betegek, továbbá az anyagcsere-betegségben – így például cukorbetegségben – szenvedők.

Az országos tisztifőorvos bejelentette: a mai naptól részletesebb adatok lesznek elérhetők a www.koronavirus.gov.hu oldalon. (A technikai átállás miatt a honlap néhány óráig nem lesz elérhető a mai nap folyamán.)

Hamarosan területek szerint, a megyék szerinti bontásban is közlik a megbetegedések számát.

Az intézkedéstől azt várják, hogy összességében átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert  krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat