Koronavírus

Karanténba került a cseh tisztifőorvos

Fotó: Pixabay
mti
2020.09.02. 13:16

Csehországban kedden 503 új igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki, ami a járvány tavaszi kezdete óta a legnagyobb esetszám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerdán reggel nyilvánosságra hozott adatokból. Szerdai hír, hogy Jarmila Rázová, országos tiszti főorvosnak is pozitív lett a vírustesztje.

Hirdetés

Az országban keddtől kezdve kötelező a szájmaszk használata az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben. Ugyanakkor pozitív Covid-19-teszt esetében a kötelező karantén az eddigi két hétről 10 napra csökkent.

Karanténban van Karel Havlícek kormányfőhelyettes és több mint egytucat parlamenti képviselő is.

Szerda délelőtt jelentették be, hogy karanténba vonult Jarmila Rázová országos tiszti főorvos is, miután pozitív lett a koronavírus tesztje. Gabriela Stepanyová, az egészségügyi tárca szóvivője szerint már keresik azokat a személyeket, akikkel Rázová az utóbbi napokban közelebbi kapcsolatba került. Adam Vojtech az egészségügyi tárca vezetője azonnal lemondta vidéki látogatását és hivatalában elszigetelve dolgozik, miután találkozott a minap Rázovával – tette hozzá a szóvivő.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Csehország | #Járványhelyzet | #koronavírus |