Hirdetés
Hazánkban az elmúlt 48 órában nem volt halálos áldozat

Itthon enyhül, a világban viszont tombol a járvány

Fotó: Pixabay
MTI
2020.07.06. 09:54

Miközben Magyarországon egyre kevesebben fertőződnek meg a koronavírussal, és az elmúlt 48 órában halálos áldozata sem volt a járványnak, addig a világon napi fertőzési világrekord dőlt meg szombaton, ugyanis több mint 212 ezer emberről bizonyosodott be 24 óra alatt, hogy megkapta az új típusú koronavírust.

Hirdetés

Az adatot az Egészségügyi Világszervezet, a WHO összesítette. Ilyen sokkal egyetlen nap alatt még sohasem gyarapodott a fertőzöttek serege a világban a járvány kezdete óta. A növekedés több mint felét, 130 ezer esetet Amerikából jelentették, azon belül zömmel az Egyesült Államokból és Brazíliából. Az utóbbi országban egy nap alatt 26 ezren fertőződtek meg a Covid-19-cel.

Ukrajnában sem lassul a vírus terjedése, egy nap alatt több mint 800 esetet regisztráltak. Így az új betegekkel együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma elérte a 48 500-at, a halálos áldozatoké pedig 1249-re emelkedett az észak-keleti szomszédunkban. Európában Ukrajnán kívül még Törökországban sem mérséklődik a fertőzés üteme, egyetlen nap alatt több mint ezer fertőzést jelentettek. A világban összesen már 11,5 millióhoz közelít a fertőzöttek száma, a gyógyultaké meghaladta a 6,1 milliót.

Hirdetés

Egy Japánban végzett kutatás szerint a megkérdezettek kétharmada úgy gondolja, hogy 2021-ben sem rendezik meg az ötkarikás játékokat. Az olimpia eredetileg ebben a hónapban kezdődött volna, a pandémia miatt azonban példátlan módon márciusban döntöttek úgy a szervezők és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy egy évvel eltolják a világ legnagyobb sporteseményét.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat