Hirdetés

Intézze rendőrségi ügyeit is elektronikusan!

police.hu
2020.03.17. 13:46

A rendőrség ügyfélfogadási rendje nem változik, de a jelenlegi helyzetben kérik, elsősorban az elektronikus ügyintézést részesítse előnyben!

Hirdetés

A rendőri szerveknél az ügyfélfogadás a szokásos rendben zajlik, azonban a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kérik, hogy amennyiben rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, válassza az elektronikus ügyintézést és csak a halasztást nem tűrő esetekben jelenjen meg a hatóságnál. Az elektronikus úton intézhető ügyekről és az ügyintézés módjáról és feltételeiről tájékozódhat a rendőrség honlapján, illetőleg a rendőrségi elektronikus ügyintézési portálon.

Feljelentést, illetve bejelentést elektronikus úton, illetve telefonon keresztül is bárki tehet. A hatóságok csak a legszükségesebb esetekben köteleznek bárkit a személyes megjelenésre. Aki azonban idézést kap, az csak a törvényben meghatározott okok alapján mentheti ki magát.

Hirdetés

Ha segítségre szorul, vagy a készenléti szervek azonnali intézkedését igénylő eseményről kíván bejelentést tenni, a 112-es telefonszámot a nap 24 órájában hívhatja.

A hatályos kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet időszaka alatt lejáró okmányok érvényesek maradnak. Ez vonatkozik természetesen a rendőrség által kiállított okmányokra is. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmány miatt joghátrány senkit nem érhet.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat