Hirdetés
Kötelező javaslatot tehetnek, de a fenntartói kötelezettségeket nem veszik át

Intézmény-parancsnokok érkeznek

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.04.30. 10:32

A kórházak után a kétszáz fősnél nagyobb létszámú idős otthonokba is intézményparancsnokokat küld a kormány. Feladatuk a járványügyi előírások betartásának ellenőrzése, és a készletgazdálkodás felügyelete lesz.

Hirdetés

A tegnapi napon megjelent, és ma már hatályba is lépett az a kormányrendelet, amely módosítja a kórházparancsnokokról és az egészségügyi készletek védelméről szóló korábbi szabályozást.

Ennek értelmében intézmény-parancsnonok érkeznek a 200 fős, vagy annál nagyobb gondozotti létszámmal működő idős otthonokba – jelentette be az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsok.

Hirdetés

A vezérőrnagy hozzátette: összesen 18 ilyen idős otthon van az országban, részben állami, önkormányzati, illetve egyházi fenntartásban, kettő pedig magánkézben.

A fenntartói felelősséget az idős otthonokba érkező intézményparancsnokok nem fogják átvenni. A járványügyi intézkedések megtartása, illetve készletgazdálkodás területén ugyanakkor tehetnek kötelező javaslatot.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet jelenleg a belügyminiszter asztalán van, amint azt Pintér Sándor aláírja, az idős otthonokba delegált intézményparancsnokok megkezdik a munkát.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat