Hirdetés

Igazi strandidőt hoz augusztus első hétvégéje

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.08.01. 07:40

Hirdetés

Szombaton országszerte szinte zavartalanul napos időre készülhetünk, csapadékra sehol sem kell számítani. A mérsékelt északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 11-20 fok várható, a csúcshőmérséklet 26-33 fok között alakulhat, a Dunántúlon lesz melegebb az idő.
Frontokra nem kell számítanunk.

Vasárnap délelőtt derült idő ígérkezik, de kora délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és nyugaton egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat a késő délutáni, esti órákban. A változó irányú szél gyenge, mérsékelt, néhol élénk lehet. Hajnalban 10-18, délután 26-32 fokot mérhetünk.

Hétfőn már egy hidegfront közelíti meg térségünket. Az ország délkeleti felén várható több, az északnyugatin a kevesebb napsütés. Záporok, zivatarok délután és este elsősorban a Kisalföldön és az Alpokalján alakulhatnak. Gyenge, mérsékelt lesz a délies szél. A felhősebb északnyugati tájakon 23-26, másutt 27-33 fok várható.

Hirdetés

Kedden záporokkal, zivatarokkal vonul át a hidegfront. Hátoldalán viharossá fokozódik az északnyugati szél a Kisalföldön. A maximumok keleten még 30, míg nyugaton 20 fok környékén alakulhatnak.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó anyagunk:

Kapcsolódó témák: #időjárás | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat