Hirdetés
Zárt közösségekben terjed tovább itthon a vírus

Idősotthonok, kórházak: fokozott figyelmet kérnek

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.04.27. 10:43

A védőmaszkok helyes használatáról beszélt részletesen Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos azt követően, hogy az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elmondta: a vírus Magyarországon jelenleg zárt közösségekben, idősotthonokban és kórházakban van jelen fokozottabb mértékben.

Hirdetés

Dr. Müller Cecília a legfrissebb számadatok ismertetése után hangsúlyozta: emelkedő tendenciát mutat a kórházban ápolták száma. Ez 931 fő a mai nappal, 52-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi halálozások adatokkal kapcsolatban kiemelte: a koronavírusos megbetegedésben életét vesztő 280 főből 261-en voltak 61 éven felettiek, az 51-60 éves korosztály tagjai közül 11-en, 41-50 évek közül 6-an, a 31-40 évesek közül pedig ketten hunytak el.

Hirdetés

„Ez egyértelműen igazolja, hogy a fertőzés elsősorban a zárt közösségekben: idős otthonokban és koronavírusos betegeket ápoló kórházakban terjed jelenleg. Ezért rendkívül fontos ezekben az intézményekben az egyéni védőeszközök helyes használata.”

Újságírói kérdésre válaszolva Dr. Müller Cecília hozzátette: nem lehet egyelőre megmondani, hogy a tetőzést követően mikorra várható a járvány lecsengése.

Az országos tiszti főorvos tájékoztatását követően Kiss Róbert elmondta: a mai napon hét teherszállító repülőgéppel 17 tonna védőfelszerelés érkezik Magyarországra.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy 50 főt hallgattak ki eddig járványügyi szabályszegések miatt.

Korábban a mai napon ebben a témában:

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat