Mosolyogjunk!

Humorral 2020 is könnyebb!

Illusztráció: Pixabay
HAK
2020.11.25. 07:24

Tényleg a legtöbb szituáció könnyebbnek hat, ha egy kicsit humorral kezeljük. A magyar ember pedig találékony. Ez kis összeállítás is ezt bizonyítja.

Hirdetés

A humor olyan, mint a gyógyszer: a megfelelőt kell belőle választani és akkor hatni fog. Nagyon figyelni kell, hogy ne legyen bántó, sértő vagy fekete, mert akkor pont azt a cél vesztjük el, amit szerettünk volna.

A humor ugyanis sok helyzetben segítségünkre lehet, különösen akkor, ha bármennyire is szeretnénk, de bizonyos szituációkkal nem tudunk mit kezdeni. 2020 és vele együtt a koronavírus járvány valami ilyesmi. Berobbant, egyre gyűrűzött, s egyelőre itt van a nyakunkon. Tenni az átlag ember semmit sem tud, csak annyit, hogy betartja a hozott szabályokat, vigyáz magára és embertársaira.

A bizonytalanság, az ismeretlen megjelenése szorongást szül, ami természetes. Az emberek idegesebbek, feszültek, sokszor értelmetlenül egymásnak ugranak. A helyzet ettől semmit sem változik, a Covid-19 itt van. Próbáljunk meg hát egy kicsit többet nevetni, derűsebbnek lenni, s hinni, hogy a szakemberek megfelelőn teszik a dolgukat. Na meg abban is, hogy egyszer úgyis mindennek vége lesz. A koronavírus-járványnak is.

A magyarok pedig találékonyak, kreativitásunk közismert. Sok-sok vicces poszt, mém születik már a járvány kezdete óta.

A napokban egy olyan videóra találtunk, amin mi őszintén tudtunk nevetni, s egy kicsit feldobta a napunkat: kedves, ötletes, igaz és szellemes. Ráadásul a nagy kedvencekből, a Jóbarátok sorozatból vágták össze.

Szerintünk kár lenne kihagyni, hiszen a jókedv és a nevetés igazoltan gyógyító hatású!

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #humor | #koronavírus | #színes |