Hirdetés
Magyarország

Hosszabbítás: év végéig igényelhető a falusi CSOK

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.06.08. 17:35

Részben a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) eredményessége, részben mert a kistelepülések egy jelentős részén még mindig csökken a népességszám, a kormány egyelőre ez év december 31-ig meghosszabbította a falusi csok igénylésének lehetőségét - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Gyopáros Alpár felidézte, a falusi csok a Magyar falu program része, amely 2019-ben a falvakban élő emberek életminőségének javítása érdekében indult, hosszú távú célja pedig az volt, hogy megmentsék azokat a településeket, amelyeken rohamosan csökkent a népességszám az elmúlt évtizedekben.

A kormánybiztos a falusi csok eredményei között említette, hogy ezt a speciális otthonteremtési és családtámogatási formát 2019. júliusi indulása óta több mint 31 ezer család igényelte, összesen 170 milliárd forint értékben.

Hirdetés

Arra is rámutatott, hogy ez alatt a körülbelül két év alatt a falusi csokos kistelepülések közül 1223-ban megállt a népességfogyás, sőt döntő többségükben emelkedést tapasztaltak.

Kapcsolódó témák: #csok | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat