Hirdetés
Több mint harminc éve őrzik az életüket áldozó tűzoltók emlékét

Hősi halottaikra emlékeztek az óvári tűzoltók

Fotó: Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
2020.08.19. 17:11

1987. augusztus 20-án négy kenus lány mentésére érkeztek a tűzoltók a Mosoni-Duna gátjához. Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy a szolgálatát teljesítés közben, a mentés során vesztette életét.

Hirdetés

Augusztus 19-én a Győr-Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltséggel és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal közösen Darnózseli temetőjében, a síremlékeik koszorúzásával emlékezett meg a Mosonmagyaróvári Tűzoltóság állományából életmentés közben hősi halált halt tűzoltókról.

1987. augusztus 20-án a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók rocsója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel azonnal megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette.

Az elhunyt tűzoltókról a kollégák minden évben méltó módon megemlékeznek, a sírhelyek koszorúzásával adóznak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #megemlékezés | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat