Hirdetés
Szigorítják a közösségi közlekedésre vonatkozó szabályozásokat a fővárosban

Hétfőtől maszk, vagy kendő kell a BKK összes járatán

Fotó: Pixabay
MTI
2020.04.22. 11:41

A fővárosi közösségi közlekedésben jövő hétfőtől életbe lépő új utazási feltétel betartását elősegítendő Budapest tíz forgalmas csomópontján 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a következő napokban - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

Hirdetés

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására Budapest főpolgármestere elrendelte az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselését Budapesten a közösségi közlekedési járműveken április 27-től – emlékeztettek közleményben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az intézkedés betartásának elősegítése érdekében, illetve hogy minden utas biztonságban érezhesse magát a tömegközlekedési járatokon, a BKK és a Főpolgármesteri Hivatal mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóközönségnek és a fővárosban közlekedőknek a következő napokban.

Hirdetés

Az új utazási feltétel életbe lépését megelőzően és azt követően tíz forgalmas csomóponton, hetente többször, reggel 7 és 9 óra között 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a BKK munkatársai.

A közleményben kitértek arra is, hogy a környező európai fővárosok közül Bécsben és Prágában már korábban bevezették a közösségi közlekedési eszközökön való maszkviselést a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében.

Budapesten továbbra is naponta fertőtlenítik és takarítják a járművek minden közösen használt felületét – beleértve a leszállásjelző gombokat, a kapaszkodókat, az ülőfelületeket, az ablaknyitókat – és a járművezetői állást is – írták.

Az intézkedés betartására a közterületi FUTÁR-kijelzők, a járműveken pedig hangbemondás és a kihelyezett tájékoztató anyagok figyelmeztetik majd az utasokat.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat