Közlekedés

Halálos baleset: a Magyar Közút munkatársa hunyt el

Fotó: police.hu
Győr+
2021.10.26. 09:38

Egy gépkocsi pályamunkálatokra figyelmeztető járműnek ütközött, egy személy a helyszínen életét vesztette.

15:10:

Befejeződött a műszaki mentés és a szemle az M1-es autópálya 146. kilométerszelvényében, ahol korábban halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt. Az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

14:40:
A halálos áldozattal járó közúti közlekedési baleset helyszínén, Lébény területénél a belső sávban rendőri irányítás mellett haladhatnak a járművek. – írja a police.hu.

A baleset következtében megközelítőleg kilenc kilométeres torlódás alakult ki, ezért kérjük a gépjárművezetőket, hogy türelmesen, kellő körültekintéssel és fokozott figyelemmel közlekedjenek!

14:32: A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Facebook odalán az alábbiakat osztotta meg:

„Munkatársunkat gyászoljuk

Ma reggel a lébényi mérnökségünk egyik kiváló szakemberét veszítettük el egy munkaterületre becsapódó jármű miatt.

A szakembereink az M1-es autópálya lébényi szakaszán, a 146-os kilométerszelvény térségében építettek ki egy terelést, a munkaterületet ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt több tíz tonnás teherautóval biztosítottuk. Egy bolgár kamionos ugyanakkor az előjelzéseket nem vette figyelembe és szinte fékezés nélkül akkora erővel csapódott az energiaelnyelővel szerelt gépünknek, hogy azt az oldalára borította és betolta a munkaterületre.

Sajnos a balesetben a teherautónk előtt lévő brigádszállító járművünknél tartózkodó egyik szakemberünk a gép alá szorult, életét a kiérkező szakemberek már nem tudták megmenteni.

Társaságunk saját halottjának tekinti az elhunyt szakembert és minden segítséget megadunk családjának, hozzátartozóinak ebben a rendkívüli helyzetben. Valamennyi dolgozónk nevében ezúton szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket az elhunyt kollégánk családjának, hozzátartozóinak és barátainak, osztozunk fájdalmukban.

A mindössze 45 éves munkatársunk fontos tagja volt cégünknek, kiváló kolléga és elismert szakembere volt a lébényi csapatunknak.Nyugodjék békében! Emléke szívünkben tovább él!”

13:37: Még mindig nagy torlódás, az InfoSzigetköz a következőt tette közzé nemrég:

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető haladó oldalán, a 145-ös kilométerszelvényben október 26-án 8 óra 59 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint egy gépjármű a pályamunkálatokra figyelmeztető autónak ütközött. A baleset során egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az érintett útszakaszt a rendőrség a szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta.

A rendőrök a forgalmat a 142-es kilométerszelvényében terelik le, és a közlekedők a 160-as kilométerszelvénynél – Mosonmagyaróvár külterületén – térhetnek vissza az autópályára.  

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a balesettel érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek! – adta hírül a police.hu.

Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #rendőrség |