Hirdetés

Grúz embercsempészt fogtak a rendőrök

Fotó: police.hu
Győr+
2022.06.29. 09:52

Győr-Moson-Sopron megye területén fogtak el a rendőrök egy grúz embercsempészt, aki négy illegális migránst akart Ausztria területére fuvarozni.

Hirdetés

Sopronkövesd belterületén ellenőriztek a rendőrök június 28-án nem sokkal este 10 óra előtt egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy 28 éves grúz férfi vezetett. Az egyenruhások a jármű utasterében négy – magukat török állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőrt elfogták és a migránsokkal együtt a Soproni Rendészeti Integrációs Központ gyűjtőpontjára előállították.

Hirdetés

A 28 éves grúz gépkocsivezetővel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #embercsempészet | #migráns | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat