Hirdetés
Add tovább Te is!

Fagyállóval mérgezik az állatokat

Győr+
2020.01.26. 16:24

Az alábbi bejegyzést a Facebookon találtuk, s a téma fontossága miatt, mi is megmutatjuk olvasóinknak, milyen veszélyek fenyegethetik kis kedvenceiket.

Hirdetés

A posztot a Szigetközi Állatgyógyászati Központ osztotta meg, s hívja fel az állattartók figyelmét arra, hogy az utóbbi két hétben megszaporodtak a fagyálló mérgezés tüneteivel érkező betegeik. Ahogy írták, sajnos ez a szándékos mérgezés jellemzője. A legtöbb eset Dunaszegről, Győrzámolyról és Győrladamérról érkezett hozzájuk.

Általában kijáró macskák az áldozatok, de most volt olyan kutya is, aki kerten belül volt, és az elmúlt pár napban nem vitték ki sétálni sem.

Hirdetés

Már igen kis mennyiség – 10kg-os kutya esetén kb. 3 evőkanálnyi folyadék – is halálos. A tünetek kialakulása függ a felvett folyadék mennyiségtől. Az állat kezdetben olyan, mintha részeg lenne, tántorog, botladozik, hányingere van, majd pár óra múlva látszólag jobban lesz, nyugodttá válik. Ezt követően (12-72 óra múlva) a heveny veseelégtelenség tünetei jelentkeznek: gyenge, étvágytalan, sokat iszik, sokat pisil, hány.

A mérgezés a kórelőzmény, tünetek, vér-, vizelet- és ultrahangvizsgálat alapján könnyen diagnosztizálható.

Minden további értékes információt megtalálhattok az eredeti bejegyzésben.

Kedves Gazdik!Az utóbbi két hétben megszaporodtak a fagyálló mérgezés tüneteivel érkező betegeink. Sajnos ez…

Uverejnil používateľ Szigetközi Állatgyógyászati Központ Nedeľa 26. januára 2020
Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat