Hirdetés
Újraélesztés világnapja

Évente közel kétezer a sikeres újraélesztés hazánkban

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.10.16. 18:52

Kásler Miklós az újraélesztés világnapján arra buzdítja az embereket, hogy sajátítsák el az újraélesztés gyakorlatát, és szükség esetén cselekedjenek.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 75 ezer hetedik osztályos tanuló újraélesztési ismereteinek elsajátítását támogatta idén, valamint felhívta a figyelmet az Országos Mentőszolgálat által kifejlesztett, mindenki számára ingyenesen letölthető ÉletMentő telefonos applikációra is – írta a miniszter.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere felhívja a figyelmet az időben megkezdett…

Hirdetés
Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. október 16., péntek

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldalán arról is beszámolt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével 1542 pedagógus újraélesztés-oktatói képzését kezdtek meg és oktatóeszközöket is beszerezték már.

A pedagógusok 4 óra időtartamú e-learning képzést követően 4 óra gyakorlati felkészítésben részesülnek 4-6 fős csoportokban az Országos Mentőszolgálat oktatói által.

Ötszáz pedagógus már elvégezte az e-learning tanfolyamot, százan pedig már gyakorlati felkészítésben is részesültek. A tanfolyam elvégzésével “alapszintű újraélesztés-oktató” minősítést kapnak, így mostantól az összes 7. osztályos diák újraélesztés oktatását el tudják majd végezni.

És Neked megy az újraélesztés?!

Kapcsolódó témák: #egészség | #OMSZ |
likeold
a fb oldalunkat