Előrejelzés

Esőre nem kell számítanunk az ünnepen

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.10.23. 07:57

Párás, ködös lehet a reggel, aztán napközben többfelé kitisztul az idő.

Péntek reggelre északon, északnyugaton és nyugaton sokfelé pára, köd képződhet, mely helyenként napközben tartósabban is megmaradhat, elszórtan szitálás, ködszitálás is elfordulhat, miközben délen, délkeleten és keleten szakadozottabb lehet a felhőtakaró.

Napközben délen, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol felhős, borongós időre van kilátás, helyenként gyenge szitálás sem kizárt, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. Az ország déli felén, valamint keleten élénk, erős lesz a délnyugati szél. Reggel 3-10, délután 11-23 fokot mérhetünk, délen lesz a melegebb.

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására gyakran lesz felhős, borongós az idő, helyenként kisebb eső, egy-egy zápor is kialakulhat. Reggelre északon, északnyugaton és nyugaton pára, köd képződhet, mely a szélcsendesebb tájakon tartósabban is megmaradhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. 14-21 fokot mérhetünk.

Vasárnap párás, ködös időre ébredhetünk. Kezdetben délkeleten, délután a Dunától keletre többfelé lehet eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton szakadozottabb lehet a felhőzet. Északkeleten megélénkülhet a szél. Délután 13-19 fok valószínű.

Hétfőn párás, ködös lesz a reggel, de napközben a feltámadó délies szél miatt ez mindenhol feloszlik. Északkeleten egy-egy zápor kialakulhat, máshol szárazabb, naposabb idő várható. 15-20 fokra van kilátás a legmelegebb órákban. Kedden a Dunántúlra egy hidegfront hozhat esőt, szeles időt és lehűlést.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #Magyarország | #ünnep |