Hirdetés

Erős fagyok jönnek, befagynak tavaink

Fotó: MTI/Varga György
Győr+
2022.01.22. 15:22

Komoly fagyok jönnek a következő éjszakákon, a Balatonon is összefüggő jégréteg képződhet.

Hirdetés

Vasárnap a felhősebb nyugati tájak kivételével már erősebb fagyok indítják a reggelt, az Északi-középhegység völgyeiben és a Dunántúl hóval borított, szélcsendes tájain -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Napközben nyugaton várható újabb havazás, keleten, északkeleten egy-egy hózápor, majd hétfőre országszerte a napsütés kerül előtérbe, a nyugati határ mentén is megszűnik a csapadék.

Hirdetés

Az északkeletire forduló szél hétfőre mérséklődik. Ekkor napközben is csak -5, +2 fokos maximumokra számíthatunk. Hajnalban pedig főként északon, keleten és a havas, kevésbé felhős dunántúli tájakon készülhetünk -10 foknál erősebb fagyokra.

A leghidegebb kedd reggel lesz. A szél országszerte lecsendesedik, kevés felhő lesz az égen, így nagy területen -10 fok alá hűl le a levegő. A havas tájakon, így a Dunántúlon és a keleti, északkeleti határ mentén -15 foknál is hidegebb lehet.

A nagy hidegben jó esély mutatkozik arra, hogy nagyobb állóvizeink is befagyjanak, így a Balatonon is összefüggő jégtakaró jelenhet meg.

Kedden napközben befelhősödik az ég, szerdától pár fokkal enyhül az idő, és a kemény éjszakai fagyok is szelídülnek.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #tél |
likeold
a fb oldalunkat