Szemszög

Előkerült az ötgyermekes családanya

Illusztráció: Győr+ Archívum
Havassy Anna Katalin
2021.12.01. 19:47

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a magyar sajtóban az a hír, hogy egy hódmezővásárhelyi, ötgyermekes édesanya elhagyta otthonát és semmit sem tudtak róla. Családja aggódva kereste, minden követ megmozgattak, a jó hír pedig nemrég érkezett: Erikát megtalálták.

Ennél jobb hírekkel nem is fordulhattunk volna a szerda estébe, mint azzal, hogy Győrben és Hódmezővásárhelyen is megkönnyebbült egy-egy család. Szerettük előkerült, nem kell már bizonytalanságban remegni: vajon merre járhat, mi lehet vele, hazatér-e valaha.

Erika hétfő hajnalban Hódmezővásárhelyről hajtott el gépkocsival otthonából, hátrahagyva élettársát és öt gyermekét. A közösségi profiljára megrázó bejegyzést tett, amely akár a legrosszabbat is sejthette. Ebből a levélből derült ki, hogy a 41 éves nő OCD-ben, azaz kényszerbetegségben szenved, s valahogy minden nehézzé vált számára, a párkapcsolata is. Nem szeretnénk részletezni, több okból kifolyólag sem.

A lényeg, hogy a testvérei is a legnagyobb támogatásukról, szeretetükről biztosították Erikát, illetve az internet népe ismeretlenül is biztatta: ne adja fel, mert nem adhatja fel! Várnak rá, mert így szeretik, ahogy van, így fogadják el, ahogy van. Főleg a gyermekei, mert a gyermekek az édesanya az, akire minden körülmények között szükségük van. Csak ne csináljon butaságot, s menjen haza!

A jó hír pedig nemrég érkezett, mégpedig Mohácsról: megtalálták Erikát, életben van, a család pedig már úton van érte! Erről a testvérei számoltak be, szintén a közösségi médiában, s a két napja várt fejleménnyel már a különféle eltűnt embereket kereső oldalak is frissítették bejegyzéseiket.

A rémálom tehát úgy tűnik véget ért. Ebben a történetben az volt a legfontosabb, hogy Erika előkerüljön!

Minden más már a családra, a szűk környezetre és vélhetően a szakemberekre tartozik. Faggatni az érintetteket hiba lenne civileknek, sajtónak, bárkinek. Ha önként beszélnek kálváriájukról és tanulhat belőle a társadalom, az már megint egy más történet.

Egyet tehetünk: ismerve vagy ismeretlenül velük örülhetünk, hálásak lehetünk azoknak, akik a keresésben segítettek és imádkozhatunk, hogy tényleg minden rendeződjön.

Kapcsolódó témák: #eltűnés | #eltűnt személy | #Szemszög |