Hirdetés
Gyász

Elhunyt Bergmann Ernő

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.10.13. 16:54

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bergmann Ernő, a legendás füredi aranykoszorús cukrászmester. – adta hírül a balatonfured.hu.

Hirdetés

Bergmann Ernő régi vendéglátós család sarja. Édesapja 1939-ben nyitotta meg első cukrászdáját Győrben. Az üzletet 1949-ben államosították, majd az 1955-ben visszakapott családi házban cukrászdát alakítottak ki, ahol a család és Bergmann Ernő éjt nappallá téve dolgozott.

1966-1968 között a budapesti Gerbeaud-ban (akkor Vörösmarty) mestervizsgát tett és az ezt követő négy évben édesapjával dolgozott. 1972-től a balatonfüredi Hotel Marina cukrászati termelőüzemét vezette. 1992-ben nyitotta meg cukrászdáját Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. A második a balatonfüredi Aranycsillag Szálloda éttermének polgári cukrászdává varázsolásával 1998-ban nyitott ki. A polgári kávéházakkal összeforrt Bergmann név nem csak városunkban, de országszerte is fogalommá vált az évek során. A Balatonfüredre érkező vendégek ezrei keresik ízletes cukrásztermékeit és viszik hírét a békeidőket idéző cukrászcsalád portékáinak. A híres “Bergmann krémes” az elmúlt esztendőben a Balatonfüred Városi Értéktár Bizottság döntése alapján városi érték lett.

Hirdetés

“A Bergmann krémes jelképe a szakmai elhivatottságnak, örök érték, képviseli a múltat, szimbóluma a nevét visel családnak, a különleges édesség itthon és külföldön is népszerű” – hangzott az értékelésben.

A Bergmann cukrászdák védjegye a minőség, hiszen Bergmann Ernő szakmailag megfellebbezhetetlen, az igényességből nem engedő vezető és mester.

Ahogy mondta: “Amellett, hogy ez a szakma rendkívül munkaigényes, fegyelmet és alázatot követel, csak akkor tud az ember versenyben maradni, ha minőséget ad. Minőséget pedig csak minőségből lehet előállítani. Ez talán még a titok része.”

Forrás: balatonfured.hu

Kapcsolódó témák: #megemlékezés |
likeold
a fb oldalunkat