Hirdetés
Véradókampány a felsőoktatásban tanulók számára

Egy like-kal nem mentesz életet

Győr+
2019.10.10. 08:36

Két év után ismét véradókampányt hirdet a felsőoktatásban tanulók számára a Magyar Vöröskereszt.

Hirdetés

A Magyar Vöröskereszt nagyszabású kampányával a felsőoktatásban tanulókat igyekszik megszólítani. A korábban Országos Felsőoktatási Véradóverseny néven ismertté vált program idén Hallgatói Véradások 2019/20 címmel szólít véradásra minden egyetemi és főiskolai hallgatót egyénileg vagy csoportban.

A 2019. október 10-2020 május 15. között megvalósuló verseny amellett, hogy az egészséges életmódra és az önkéntességre hívja fel a figyelmet, számos nyereményt is kínál a résztvevő véradóknak.

Hirdetés

Csak úgy repkednek a lájkok a közösségi médiában a nemes ügyekre, kezdeményezésekre, azonban a lájkok önmagukban sok mindent nem változtatnak meg, ugyanis ezekkel nem lehet életet menteni, a véradással azonban igen, egyszerre hármat is – áll a kampány középpontjában.

Az október 10-én induló kampány célja, hogy megszólítsa a hallgatókat és minél többeket megnyerjen közülük ennek a fontos önkéntes tevékenységnek. Manapság sokan kiállnak a közösségi médiában egy-egy ügy mellett, legyen szó a környezetvédelemről vagy a klímaváltozásról, ez azonban nem közvetlen, aktív segítség.

Az idei „Hallgatói Véradások” elnevezésű versenyhez egy nyereményjáték is társul, hogy még vonzóbb legyen a fiatalok számára az önkéntes tevékenység. A hallgatók egyénileg és csapatokban is versenyezhetnek. Az erre a célra létrehozott kampányoldalon a véradásokon kapott nyereményszelvénnyel történik a regisztráció.

Vért adni Győrben a Győri Regionális Vérellátó Központban lehet, minden hétköznap 7 és 15.30 között. Ehhez személyi igazolványra, TAJ és lakcímkártyára van szükség.

A véradási helyszínkeresővel megtalálhatod a lakóhelyedhez legközelebb eső véradási helyszínt is.

Forrás: Magyar Vöröskereszt

likeold
a fb oldalunkat