Rendőrség

Drograzzián hangzott el a megható mondat a zsarutól

Fotó: police.hu
police.hu/Győr+
2021.05.23. 17:14

Összehangolt drograzziát tartottak Szombathelyen, ahol több rajtaütést is végrehajtottak. Az egyik helyszínen egy kisgyermek is jelen volt, a rendőrök pedig meghatóan kezelték a helyzetet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt négy szombathelyi lakossal szemben. – írja a police.hu.

A nyomozók a felderítő munka során megállapították, hogy a 25 éves T. Balázs és társai 2021. év eleje óta „speed” típusú amfetamint értékesítettek huszonéves fiataloknak Szombathelyen, az Olad és a Derkovits lakótelepeken.

A Készenléti Rendőrség műveleti egységei, a KR NNI nyomozói és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai  2021. május 22-én összehangolt akció keretében 10 helyszínen hajtottak végre rendőri intézkedéseket, elfogásokat és kutatásokat. A gyanúsítottak ingatlanjaiban kábítószergyanús anyagokat, a terjesztéshez használt fóliatasakokat, digitális mérleget foglaltak le bizonyítékként. Két gyanúsított ingatlanjában marihuána-ültetvényt is felszámoltak a nyomozók.

Fotó: police.hu

A rendőrség vizsgálja, hogy az akció során elfogott kábítószer-kereskedők beszerzési forrása összefüggésbe hozható -e az egy hónappal ezelőtt Sopronban végrehajtott rendőrségi művelet során felszámolt bűnszervezettel. 

A nyomozó hatóság a kilenc gyanúsított közül négy fő vonatkozásában megállapította a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetését.olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

A rendőrség egy videót is közzétett, amelyen a rajtaütés látható és hallható.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy az élesebb fülűeknek feltűnhetett egy mondat, amely az egyik rendőr száját hagyta el az első helyszínen, s a videóban 0.22-től hallható: “Feküdj le kicsim, feküdj le, fordulj be a falhoz, jó?!” Megható és egyben szomorú is volt hallani az emberséges szavakat, hiszen – bár nem tudjuk a gyermek kihez tartozhatott – nem lett volna szabad kitenni ilyennek. Hiszen ártatlan emberekhez nem igazán jár látogatóba rajtaütésszerűen, talpig fegyverben a rendőrség… Nekik köszönjük a munkájukat és az emberséges hozzáállást!

Kapcsolódó témák: #112 | #kábítószer | #rendőrség |