Hirdetés
Idén is népszerű volt a horvát tengerpart

Drágább, de szeretjük

Fotó: Győr+
J. Kovács Andrea
2021.10.13. 08:40

Turisztikai bemutatónak adott otthont a Famulus Hotel, ahol az utazást szervezők, a szállodaláncok és a turisztikai hivatalok képviselői találkozhattak egymással.

Hirdetés

Ivana Herceget, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatóját kérdeztük:

Visszatértek-e a magyarok Horvátországba?
– Nagy örömünkre igen. Háromszázötvenezer turista mintegy két és fél millió vendégéjszakát töltött el ebben a szezonban Horvátországban. Ezek a számok kilencven százalékos növekedést jelentenek az előző évi adatokhoz képest. A nagy látogatottság nyilván annak is köszönhető, hogy a horvát határt orosz és kínai vakcinával is át lehet lépni.

Hirdetés

– Melyek a legnépszerűbb helyek?
– A legkedveltebb térségek a közelebbi helyek, a Kvarner szigetek, a települések közül Rijeka, Crikvenica, Selce. Utána az Isztria következik, ezt követi Split, majd Zadar és környéke. Utóbbinak azért is nőtt meg a forgalma, mert Budapestről már repülővel is eljuthatunk Zadarba.

A magyarok mintegy háromnegyede egyénileg utazik. Horvátország idén márciustól bevezetett egy „Safe Stay in Croatia” elnevezésű nemzeti biztonsági tanúsítvány. Ez lehetővé teszi a látogatók számára, hogy könnyebben fel tudják ismerni azokat az úti célokat, szálláshelyeket, közlekedési formákat, turisztikai attrakciókat, amelyek megfelelnek a nemzetközi egészségügyi és higiéniai szabványok követelményeinek. Az ország biztonságos, nincs arra vonatkozó információnk, hogy magyar turista ott fertőződött volna meg coviddal.

Mekkora volt az áremelkedés?
– Tény, hogy az árak összességében 10 százaléknyit emelkedtek, ugyanakkor ez minőségi javulást is jelent. A szállásokat nézve egyre több a 4, 5 csillagos szálloda, az éttermek között pedig már 10 Michelin- csillaggal elismert vendéglőt találunk.

Mire számítanak jövőre?
– Koronavírus mentes nyárra és reméljük, hogy Horvátország újra a legkedveltebb úti célja lesz a magyaroknak.

Kapcsolódó témák: #nyaralás | #utazás |
likeold
a fb oldalunkat