Hirdetés
Rendőrautókat is hoztak

Családi nappal a balesetek ellen

police.hu
2019.09.15. 20:34

A Sopronban megtartott családi napon a megyei rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányság munkatársai a társhatóságokkal közösen, az egyik helyi autókereskedés által szervezett baleset-megelőzési programon vettek részt.

Hirdetés

Az egyik soproni autókereskedés szervezte azt a nagyszabású baleset-megelőzési családi napot, amelyen a megyei rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányság prevenciós szakemberei, a társhatóságok képviselőivel közösen szólították meg a helyi lakosságot szeptember 14-én.

A mobil bűnmegelőzési centrum is megérkezett
Fotó: police.hu

A program elsődleges célja a balesetek, az áldozattá válás elkerülési lehetőségeire történő figyelemfelhívás volt. A rendőrség munkatársai a rendezvényre látogató családok minden tagját, a korosztályuknak megfelelő módon tájékoztatták. Amíg a kisebbeknek foglalkoztató füzetek színezésével mutatták be a legfontosabb közlekedési szabályokat, addig a nagyobbak KRESZ-teszteket tölthettek, a felnőttek figyelmét pedig, a passzív biztonsági eszközök használatának szükségességére irányították.

Hirdetés
A felnőttek egy szimulátor segítségével próbálhatták ki, hogyan védi meg a testet a biztonsági öv az ütközéskor
Fotó: police.hu

A programon történt tájékoztatókban a rendőrség szakemberei hangsúlyozták, hogy a közlekedésben résztvevők maguk is sokat tehetnek a biztonságukért, a sérüléses balesetek, valamint a tragédiák elkerüléséért azzal, ha minden közlekedési szabályt betartanak és odafigyelnek egymásra. Kiemelték továbbá a láthatóság szerepét a gyalogosok, illetve a kerékpárosok közlekedésében – tekintettel az őszi, megváltozott időjárási viszonyokra -, majd a teszteket helyesen kitöltők, illetve az egyéb feladatokat jól megoldók részére láthatósági karszalagokat, karkötőket, valamint hátizsákot adtak ajándékba.

Lehetőség volt megnézni kívül-belül a rendőrség szolgálati gépjárműveit, illetve felszereléseit. A bűnmegelőzés területén kiemelten a vagyon elleni bűncselekmények, azon belül is a gépkocsi feltörések és a lopások megelőzési lehetőségeiről beszélgettek a szakemberek az érdeklődőkkel.

Kapcsolódó témák: #rendőrség | #Száz12 |
likeold
a fb oldalunkat