Hirdetés
Budapesten nem, de Bécsben igen

Bécsben megtartják az Adventi Vásárokat

besucher-wiener-christkindlmarkt-4-3-255034672600-3467x2600
MTI
2020.10.16. 11:40

Míg Budapesten, a Vörösmarty téren a koronavírus-járvány miatt elmarad a karácsonyi vásár, addig Ausztria fővárosában megrendezik, de szigorú feltételekkel.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy Ausztriában is növekvő tendeciát mutat a koronavírussal fertőzöttek száma, és Salzburg mellett egy települést is lezártak, Európa egyik legismertebb adventi vásárát megtartják, de szigorú szabályok mellett.

Bécsben az adventi vásárok csak az előírások betartásával látogatható. Maszkot mindenkinek kell hordani, továbbá az útirányokat a faházak között egyirányúsítják.

Hirdetés

Szombattól a járványgóccá vált Kuchl-t, egy 7000 fős osztrák települést csak a legszükségesebb szállítmányok és szolgáltatások számára teszik elérhetővé. Ingázók nem léphetnek be a területre, illetve az ott lakók sem hagyhatják el a települést, hogy munkába menjenek – közölte Wilfried Haslauer, Salzburg tartományi vezetője. A karantén egyelőre két hétre szól.

Kuchlban a helyzet kicsúszik az irányítás alól. Nincsenek többé elkülöníthető gócok, a járvány a családokon át minden társadalmi csoportot és réteget érint” – mondta Haslauer sajtótájékoztatóján. “A salzburgi Covid-19 fejlemények több mint aggasztóak, mondhatnám, drámaiak” – fogalmazott a tartományi vezető.

Mint mondta, azért döntöttek a helyi karantén mellett, hogy elkerülhessék az országos korlátozásokat. Haslauer hozzátette, hogy Salzburg tartományban további intézkedéseket vezetnek be, így a többi között távoktatást a 14 évnél idősebbek számára.

A koronavírus-járvány miatt elmarad idén a Vörösmarty téri karácsonyi vásár Budapesten.

Forrás: Zeit im Bild

Kapcsolódó témák: #advent | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat