Hirdetés
Huszonnéggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Ausztria figyelmezteti a Horvátországban nyaraló állampolgárait

Fotó: Pixabay
MTI
2020.08.15. 11:10

Megerősítette az osztrák kormány a sajtóértesüléseket, mely szerint Horvátország is felkerül a kockázatos utazási desztinációk közé.

Hirdetés

Huszonnéggyel 4877-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon; nincs újabb elhunyt – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 607, 3606-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 664. Kórházban 63 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

Megerősítette az osztrák kormány a sajtóértesüléseket, mely szerint Horvátország is felkerül a kockázatos utazási desztinációk közé. Ausztria a Horvátországban nyaraló állampolgárai számára figyelmeztetést adott ki, hogy legkésőbb vasárnap este érjenek vissza a nyaralásból, mert a figyelmeztetés hétfőre virradóra lép életbe.

Több nyugat-balkáni ország is megnyitotta a határait. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb javaslata alapján az Észak-Macedóniából, Horvátországból, Bulgáriából és Romániából érkezők szombattól csak 48 óránál nem régebbi, negatív koronavírusteszttel léphetnek be az országba. A korlátozás a szerb állampolgárokra nem vonatkozik.

A fertőzöttek száma átlépte a 21 milliót, több mint 760 ezren meghaltak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat