Ausztria

Aggódnak a síszezonért

Fotó: Győr+ archívum
MTI
2020.12.02. 06:34

Ausztria nyugati tartományai aggódnak az idei síszezonért. A sífelvonók üzemeltetői kedden segélykiáltással fordultak az alpesi országok kormányaihoz, valamint az Európai Bizottsághoz az ellenük folytatott, általuk tisztességtelennek tartott kampány miatt.

Hirdetés

  Tirolban, Vorarlbergben és Salzburgban tartanak a kormány szerdai, az idei síszezont érintő bejelentésétől, mely aggodalmaik szerint megpecsételheti a sípályákkal kapcsolatos nyitási terveiket. A pályák jelenleg még zárva tartanak, de az illetékes tartományi hatóságok reménykednek a mielőbbi nyitásban.

Szakmai képviseletük egyúttal online petíciót nyújtott be az osztrák gazdasági kamarához, melyben méltányos bánásmódot kér, és kiáll a nyitás mellett. “Az ellenség neve: Covid-19 és nem az európai Alpok közkedvelt sportja. A téli turizmus és a sípályák nem lehetnek a hangulatkeltő víruspolitika áldozatai” – áll a nyilatkozatban, amely a szigorú óvintézkedések betartása melletti nyitás mellett emelt szót.

Christian Gantner, Vorarlberg idegenforgalmi tartományi tanácsosa is a karácsony előtti nyitást szorgalmazza. Úgy véli, a jelen vírushelyzetre kidolgozott “téli kódexkönyv” – mely az országosnál szigorúbb előírásokat tartalmaz – garancia a biztonságos síszezon lebonyolítására. Emlékeztetett, hogy a sípályák esti zárása utáni összejövetelek amúgy sem engedélyezettek idén, és a síelés eleve szabadtéri egyéni sport. Hozzátette, hogy pozitív döntést vár az ügyben.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #koronavírus | #síelés | #sport |