Hirdetés
WHO

A korai megbetegedések vizsgálatára szólították fel a világot

Illusztráció: Pixabay
MTI
2020.05.05. 18:55

A koronavírus-gyanús korai megbetegedések vizsgálatára szólította fel a világ országait kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután előző nap kiderült, hogy Franciaországban egy férfi már december végén megfertőződött, közel egy hónappal az első bizonyított eset felismerése előtt.

Hirdetés

 “Ez teljesen új megvilágításba helyez mindent” – mondta a párizsi bejelentésre utalva Christian Lindmeier, a szervezet szóvivője.  “A megállapítások segítenek jobban megérteni a Covid-19 terjedését” – tette hozzá.

Az illetékes elképzelhetőnek nevezte, hogy korábban levett minták újratesztelésével további korai megbetegedésekről is tudomást lehetne szerezni, s ezért felszólította a világ országait, hogy ellenőrizzék azokat az ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos eseteket, amelyeket a tavalyi év végén regisztráltak.

Hirdetés

 Kérdésre válaszolva Lindmeier úgy vélekedett, hogy “nagyon-nagyon fontos” lenne a vírus forrásának mielőbbi pontos feltárása. Rámutatott: ennek érdekében ismételten kutatócsoportot kellene küldenie a WHO-nak Kínába.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat